2018. gada gaidītākie koncerti Latvijā: kāds no šiem 18 noteikti tev būs pa ceļam!

Raksta attēls - 2018. gada gaidītākie koncerti Latvijā: kāds no šiem 18 noteikti tev būs pa ceļam! Ekrānšāviņš no video

31.01.2018 / Parmuziku.lv

Kādus muzikālus piedzīvojumus mums nesīs šis gads? Lūk, tavs muzikālais ceļvedis - mēs ne tikai ļoti gaidām šos koncertus, bet iesakām apmeklēt arī tev!

1. Dons

Dons atgriežas ar lielkoncertu, lai atskaņotu gan klausītaju iemīļotās dziesmas, gan programmu no jaunā albuma "Pa ceļam". “Jūtos bezgala gandarīts, ka arī Latvijas simtgadē būs iespēja tikties ar klausītājiem un vienoties kopīgā dziesmā,” - tā par gaidāmo koncertu saka mūziķis.

Kad? 14. februārī
Kur? Arēnā Rīga
Cikos? 19.00

Vairāk informācijas šeit.

2. Goran Gora

Pagājušā gada noslēgumā mūziķis Goran Gora mums ziņoja, ka jaunajā gadā gaidāms arī jauns albums, tāpēc koncertā, visticamāk, sagaidīsim šo to jaunu un nedzirdētu.

Kad? 14. februārī
Kur? Paviljons Ziedoņdārzs
Cikos? 19.00

Vairāk informācijas šeit.

3. Сплин

Pēterburgas melanholijas vēstneši un galvenie Krievijas muzikālie filozofi – viņu dziesmas mīl, pateicoties to īpašajai lirikai un tikai grupai “Spļin” raksturīgajai atmosfērai. Ar šādu programmu grupa Rīgā uzstāsies pirmoreiz - ipaši atlasītas un vislabākās dziesmas tradicionāli sirsnīgajā izpildījumā.

Kad? 11. februārī
Kur? Arēnā Rīga
Cikos? 19.00

Vairāk informācijas šeit.

4. VIŅA

VIŅA Latvijas repa scēnā ielauzās 2014. gadā, plašāku atpazīstamību gūstot pēc dalības radio Pieci.lv repa divcīņu raidījumā "Pilnīgs vakars". 2016. gadā VIŅA izdeva savu pirmo mini albumu "Elpo EP", kurā ietilpst arī publikai labi zināmā dziesma "Uguns". 

Kad? 14. februārī
Kur? Kaņepes Kultūras centrā, Rīgā
Cikos? 20.00

Vairāk informācijas šeit.

5. Ghostpoet

Ghostpoet mūziku raksturo alternatīvs skanējums, kurā savijas hip-hop, soulmūzikas un džeza elementi, atmiņas uz deviņdesmito gadu pankroku un triphopu, radot drosmīgu un eksperimentālu spriedzi. Ghostpoet nebaidās pārsteigt, savā mūzikā skart eksistenciālas un aktuālas tēmas, kā arī nevairās no aktuāliem sociālpolitiskiem jautājumiem. 

Kad? 16. februārī
Kur? Mūzikas nams Daile, Rīga
Cikos? 20.00

Vairāk informācijas šeit.

6. Milky Chance

Dzīvespriecīgas melodijas ar nedaudz rezignētu intonāciju, mūsdienīga folkmūzika ar regeja elementiem un izteiktiem elektroniskiem bītiem raksturo šo vācu nu-folk apvienību. 

Kad? 14. februārī
Kur? Palladium Riga
Cikos? 20.00

7. Kraftwerk 3D šovs

Apvienojot īpašo mūzikas un izpildījuma mākslu, “Kraftwerk” 3-dimensiju koncerti ir patiess "Gesamtkunstwerk - absolūts mākslas darbs". Elektroniskās mūzikas pionieri, kuru kompozīcijās izmantotas sintētiskas balsis un datorizēti ritmi - Kraftwerk, nudien, nevar sajaukt ar nevienu citu!

Kad? 16. februārī
Kur? Arēna Rīga
Cikos? 19.00

Vairāk informācijas šeit.

8. Depeche Mode

Vieni no visu laiku ietekmīgākajiem, mīlētākajiem un komerciāli veiksmīgākajiem mūziķiem, kas turpina gūt gan kritikas, gan finansiālus panākumus visā pasaulē. Šajā koncertturnejā grupa atzīmē jau četrpadsmitā studijas albuma izdošanu. 

Kad? 20. februārī
Kur? Arēna Rīga
Cikos? 20.00

Vairāk informācijas šeit

9. Ozols & Tehnikums tūres atklāšanas koncerts

Apvienības albums "Semestris" bijis izaicinājums - gan skanējuma, gan koncepcijas ziņā. Ziemas izskaņā Ozols un Tehnikums dodas koncerttūrē, atzīmējot albuma panākumus un viesojoties vairākās Latvijas pilsētās. Kā īpašie viesi tūres atklāšanas koncertā Rīgā piedalīsies “bītmeikers” Niklāvz , Dj Krii un hip hop izpildītājs Dii (ex Full Clipp).

Kad? 23. februāris
Kur? Klubs "One One", Rīga
Cikos? 22.00

Vairāk informācijas šeit.

10. Agneses Rakovskas solo koncerts

Koncertu pavadīs stīgu kvartets “ReDo” un pianists Matīss Repsis. Koncertā tiks atskaņotas Raimonda Paula kompozīcijas  no albuma "Vienaldzības" aranžijās, kas gatavotas īpaši stīgu kvartetam.

Koncerti norisinās vairākās pilsētās dažādos datumos visa gada garumā. Vairāk informācijas šeit.

11. Liima

Grupai Liima šī nav pirmā viesošanās Latvijā - viņus šeit pazīst un mīl gan kā Liima, gan arī daļu no dāņu grupas Efterklang. Mūzikas portāls The 405 Liima nosaucis par “nešaubīgi vienu no interesantākajiem projektiem mūzikā”. 

Kad? 8. marts
Kur? K.K. fon Stricka villa, Rīga
Cikos? 19.00

Vairāk informācijas šeit.

12. Feduk

Feduk kļuvis par visai atpazīstamu reperi Krievijas repa scēnā, savukārt citviet - pateicoties tam, ka 2017. gadā tapa repera un mūziķa Элджей kopdarbs "Розовое вино". Nav šaubu - to dzirdējis ir ikviens!

Kad? 24. marts
Kur? FIRST, Rīga
Cikos? 19.00

Vairāk informācijas šeit.

13. Visas Taisnības

Projekts “Visas taisnības” ir vairāku mūziķu apvienība, taču tā galvenie stūrētāji - Raimonds Gusarevs un DJ Monsta - piešķīruši pavisam jaunu skanējumu Raimonda Paula dziesmām ar Imanta Ziedoņa vārdiem. Koncertā uzstāsies Goran Gora, Jānis Strapcāns, Renārs Kaupers, Māra Upmane-Holšteine, Raimonds Gusarevs un DJ Monsta, Edavārdi, Elizabete Vētra, u.c. 

Kad? 2., 3., 4. martā
Kur? RISEBA Arhitektūras un mediju centrs H2O, Rīga
Cikos? 20.00

Vairāk informācijas šeit

14. Хаски

Хаски - viens no šobrīd apspriestākajiem Krievijas hiphopa pārstāvjiem, kura skaudrie teksti uzrunājuši daudzus jo daudzus klausītājus. Runā, ka viņa albums "Любимые песни (воображаемых) людей" varētu būt 2017. gada skaļākais ieraksts. Tāds solās būt arī koncerts Rīgā.

Kad? 30. marts
Kur? Klubs "Melnā Piektdiena", Rīga
Cikos? 20.00
Vairāk informācijas šeit.

15. MESA

Koncerttūre norisināsies Valmierā, Rīgā un noslēgsies ar lielkoncertu Liepājā. Kā stāssta projekta dibinātājs Gatis Irbe - koncerts katrā pilsētā būs veidots mazliet atšķirīgs, kā arī koncertos piedalīsies abu albumu mākslinieki. 

Koncerti norisināsies: 29. martā Valmierā (koncertzālē Valmiera), 12. aprīlī Rīgā, (koncertzālē "Palladium") un 21. aprīlī Liepājā (Liepājas Olimpiskā centra arēnā).

Vairāk informācijas šeit.

16. James Blunt

Superhitu "You're Beautiful" un "Goodbye My Lover" autors atgriežas Rīgā, lai priecētu klausītājus gan ar vecajām, gan arī jaunākā albuma dziesmām. 

Kad? 20. maijs
Kur? Arēna Rīga
Cikos? 19.00

Vairāk informācijas šeit.

17. Prāta Vētra

"Prāta Vētra" šogad ne tikai izdod jaunu albumu, bet arī dodas jau ilgi gaidītā koncettūrē, viesojoties piecās Latvijas lielākajās pilsētās. Fani visā Latvijā to bija pelnījuši jau sen! Koncerti norisinās piecās Latvijas pilsētās dažādos datumos - vairāk informācijas šeit.

18. “Sunset Festival” ar Radio SWH 25 gadu flash-back pasākumu

Atzīmējot 25 gadu dzimšanas dienu, Radio SWH organizē iespaidīgu flash-back pasākumu, aicinot tādus leģendārus mūziķus kā "Army of Lovers", Dženiju Bergrenu no "Ace of Base", Dr. Alban, Haddaway un Rozalla. Iespējams, karstākais vasaras notikums!

Kad? 14. jūlijs
Kur? Siguldas pilsdrupu estrāde
Cikos? 19.30

Vairāk informācijas šeit

ParMuziku.lv

ParMuziku.lv ir online mūzikas žurnāls, kurā iespējams izlasīt svarīgāko par mūziku Latvijā un pasaulē. Šeit vari atrast ne tikai aktuālās ziņas, ekspertu viedokļus, albumu, DVD un koncertu apskatus, bet arī informāciju par mūzikas biznesa ikdienā neredzamo pusi – autoru un izpildītāju blakustiesībām, ierakstu izpildījumu publiskajā telpā, kā arī mūzikas industriju kopumā.

Par LaIPA

Biedrība „Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) ir kolektīvā pārvaldījuma organizācija, kur apvienojušies pašmāju un ārvalstu izpildītāji un fonogrammu producenti, lai iestātos par savām tiesībām un saņemtu taisnīgu atlīdzību par savu fonogrammu izmantošanu Latvijā un ārvalstīs. Vairāk

Sazinies ar mums!