2016. gadā CD formātā visvairāk pirkts ģeniāls klasiķis

Raksta attēls - 2016. gadā CD formātā visvairāk pirkts ģeniāls klasiķis Publicitātes foto

14.12.2016 / Parmuziku.lv

Diemžēl koncertā šo mūziķi mums vairs nebūs lemts piedzīvot.

Kā ziņo Billboard, šogad visvairāk pirktais mūzikas ieraksts ir izlase "Mozart 225" – visu Volfganga Amadeja Mocarta sarakstīto skaņdarbu apkopojums, kas izdots Universal Music Group paspārnē.

 

Kolekciju veido 200 CD, piedaloties 600 pasaules klases solistiem un 60 orķestriem. Izlases hronometrāža ir 240 stundas. Tā papildināta ar Mocarta biogrāfiju, esejām, pilnu diskogrāfijas sarakstu un 5 mākslas darbiem un citām ekstrām. Izdevēji šo apjomīgo projektu sauc par "vienīgo, pilnīgāko un skolojošāko izlasi, kas jebkad ir veltīta kādam komponistam".

 

Dati liecina -pārdoti 6250 "Mozart 225" eksemplāri.

 

Ņemot vērā, ka "Mozart 225" veido 200 diski, sanāk, ka kopā pārdoti 1.25  miljoni disku. Izlasi producējuši Deutsche Grammophon, sadarbībā ar Zalcburgas Mocarta fondu, šādi pieminot ģeniālā komponista 225. nāves gadadienu.

 

 Informācijas avots: atlasobscura.com.

ParMuziku.lv

ParMuziku.lv ir online mūzikas žurnāls, kurā iespējams izlasīt svarīgāko par mūziku Latvijā un pasaulē. Šeit vari atrast ne tikai aktuālās ziņas, ekspertu viedokļus, albumu, DVD un koncertu apskatus, bet arī informāciju par mūzikas biznesa ikdienā neredzamo pusi – autoru un izpildītāju blakustiesībām, ierakstu izpildījumu publiskajā telpā, kā arī mūzikas industriju kopumā.

Par LaIPA

Biedrība „Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) ir kolektīvā pārvaldījuma organizācija, kur apvienojušies pašmāju un ārvalstu izpildītāji un fonogrammu producenti, lai iestātos par savām tiesībām un saņemtu taisnīgu atlīdzību par savu fonogrammu izmantošanu Latvijā un ārvalstīs. Vairāk

Sazinies ar mums!